Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
86 online brugere
3155 online annoncer
SælgesKøbes

Hvad samler i på?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  06/12-09 23:55
Tommy (Oz4kid)

Indlæg: 467
Jeg læser tit herinde at der er ting til salg hvor der står:

"FOR SAMLER",

Dvs. ting der sælges til "samlere". Jeg har ikke rigtig forstået hvorfor der skulle være så mange samlere af udgåede elektriske apparater? Har jeg misforstået noget?

Selv har jeg haft lidt samlemani mht. gamle forhistoriske computere, Commodore-64, Amiga, Atari etc. men det ender bare med at det hele står og fylder, så pointen falder lidt til grunden.

Ofte sælges disse såkaldte "samler-objekter" til høje uforståelige priser, hvor de i princippet er komplet ubrugelige, og man kan få dem for kroner på loppemarkederne (altså - stort set ingenting) mens jeg har set MASSER af "samler objekter" herinde der bliver solgt til så høje priser at jeg tænker -

er der virkelig så mange forskellige samlere af elektronikskrot?

Hvad samler du på? Fortæl...jeg er vildt nysgerrig på hvorfor, og din passion mht. din samling.


----------
Mvh
Tommy (Oz4kid)

#2  07/12-09 07:23
West
Indlæg: 111
Svar til #1:
Jamen så begynder jeg da,jeg har samlet på militær og skibsradioer da jeg nåede op på 25-30 stk begyndte de og fylde temmelig meget,i ved 19 tommer rack og 30-55 kg stykket,da jeg så indså det tog liiidt overhånd solgte jeg det meste på E-Bay i Tyskland,lidt til Holland og Italien.

Så skulle det samleri stoppe,men nej nu er jeg så småt igang med hf stationer fra omkring 75 og ældre,de løber nok op i 20 stk ,jeg køber en enkelt hvis jeg løver over en til små penge,derud over små samler jeg lidt på gamle mikrofoner som nok også ligger på ca 20.

Pris er altid en svær ting,samleren sætter prisen godt i overkanten,for som regl er der ikke penge samlerne imellem,man bytter sig frem,for andre er det bare noget gammelt ubrugligt ragelse.

Personligt tror jeg samle mani er en sygdom,måske et gen fra fortid hvor man skulle ha så meget så muligt for og overleve.

Jeg lægger lige et link til nogen rigtig syge mennesker(er der jeg har min daglige gang)de kan nemlig få samlet sammen,på den dejligt syge måde .
http://traditional-hotrods.dk/?page_id=4

VH

oz2jpn

#3  07/12-09 09:25
Lars Philipson oz3lph
Indlæg: 322
Svar til #2:
det er da ikke kun radioer du samler også gamle biler ha ha

----------
Med Venlig Hilsen Lars Philipson Esbjerg OZ3LPH
TLF:31206690

#4  07/12-09 09:45
Istvan Zarnoczay

Indlæg: 252
Ja men så vil jeg også bidrage lidt.
Jeg samler på gamle telegrafinøgler. Har en pæn lille samling efterhånden. Jeg er dog ikke fanatiker. Uanset hvor sød, sjælden, eller lækkert en nøgle ser ud, hvis den er dyr så bliver den ikke købt. Udover det så samler jeg på gamle amatørradiostationer. Det er lykkedes at få fat i nogle sjældne nogen men som en anden også skriver her så fylder det en del. Men igen kritæriet for køb afgøres næsten helt og holdent af prisen. Det er ikke radioer jeg mangler så hvis prisen er for høj så bliver den ikke købt.
Pt. er på udkik efter en Hallicrafters SR2000 "Huricane".

----------
Istvan/OZ1EYZ
Livet er forkort til franske film og lave effekter

#5  07/12-09 21:08
Palle OZ8AFC
Indlæg: 57
Svar til #1:
samler på penge og erfaringer og ingen af delene fylder ret meget, hej

#6  07/12-09 23:03
oz1ian, Leif Pindstrup

Indlæg: 1997
Svar til #1:
Samler på tid og penge...... Begge dele på een gang.....
Og det må gerne fylde.....
Og inden for elektronik? Det skulle så være Turner +3B....

Men jeg har da solgt en ældre Hallicrafter.... til en samler... for blot et symbolsk beløb...

#7  08/12-09 14:49
OZ2DBX Kenneth Ditmar Hansen
Indlæg: 8
Tja der er folk der samler på næsten hvad som helst og nogle gange mærkelige nørdede ting
Jeg samler selv på musik med den tyske gruppe Kraftwerk, og har nok DK største samling, gamle vinyler og cd'ere, ofte mange af samme slags, blot med en lille forske i coveret eller andet unikt.
og ja samlere vil ofte give lidt mere, da det er deres passion

Kenneth

----------
www.kddisco.dk

#8  10/12-09 15:04
Tommy (Oz4kid)

Indlæg: 467
Det var da meget interessant at høre fra jer, alt fra morsenøgler til kraftwerkplader ;) Kraftwerk er nu en ret fed gruppe . The robots ;)

Personlig har jeg som regel samlet på tingene fordi de skal have et forbrugsformål, f.eks elektronik komponenter (som jeg stadig samler i stor stil), men de bruger jeg jo til experimenterne hele tiden.

Havde jeg haft plads til ting der ikke har noget reelt formål længre - så ville jeg nok samle på gamle klassiske arkade maskiner (spilleautomater, ikke enarmede, men tv-spils automater).----------
Mvh
Tommy (Oz4kid)

Redigeret 10/12-09 15:06
Denne tråd er lukket for nye indlæg