Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
126 online brugere
3146 online annoncer
SælgesKøbes

Arena radio T2500?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  23/05-15 13:40
Børge Larsen
Indlæg: 237
Jeg har en sådan. Og jeg har ladet mig fortælle, at den skulle kunne justeres til et el. andet amatørbånd. Og som følge derfor skulle være en formue værd.
Negen her kan oplyse lidt om det?
På forhånd tak for svar.

Børge

#2  23/05-15 14:03
Peter Andersen (peel.dk)
Indlæg: 417
Svar til #1:

Alle disse gammeldags FM radioer kan jo ombygges - men du skal ændre indgangsfiltre, mellemfrekvensfiltre osv. og huske på at du går fra en kanalafstand på 100KHz til 12,5KHz hvilket betyder du skal udskifte rigtig meget. Det vil være et lidt vanvittigt projekt at rode sig ud i, men jo det gjorde mange før i tiden da kanalafstanden knap så lille.

Men det kan slet ikke betale sig at rode med, og nej den er bestemt ikke en formue værd.

Sæt den i stand, slib den og giv den noget møbelolie og nyd teknikken fra 1965.

Peter

#3  23/05-15 20:26
OZ5PZ Poul Rosenbeck
Indlæg: 234
Svar til #1:
Peter har ret. Med alle de billige Kina radioer der findes på markedet kan det ikke betale sig. Kredse og discriminator er heller ikke egnet til det lave frekvenssving som bruges i dag.
I gamle dage trillede man for det meste disse radioer nedad i frekvens så man kunne aflytte Falck, Politi og Brandvæsen med mere.
Har selv, gennem tiderne, justeret mange af den slags BCL spiller til den slags.
Så vidt jeg husker døjede flere af Arenas modeller også med dårlige modulsokler som gav anledning til støj og dårlig modtagelse.
I 1960 og 1970` erne kørte jeg selv med en Blaupunkt autoradio der var trimmet ned så man kunne aflytte Falck og Politi. Blaupunkt havde en permeabilitetstuner med nogle ferritstænger der kørte inde i afstemningsspolerne. Disse kerner kunne nemt justeres med en lille skruetrækker fra frontpladen.
Var man lidt mere avanceret lavede man et squelch kredsløb og en lille sweeper der via kapacitetsdioder ændrede frekvensen man lyttede på, så kunne man aflytte hele området.og når der dukkede en station op stoppede scanningen indtil signalet forsvandt igen.
Men nu har politiet jo fået nye radioer som ikke kan aflyttes. Falck er der heller ikke så meget ved, de får deres ture elektronisk på en dataskærm i køretøjet, så her er der heller ikke så megen tale mere.
vy 73 OZ5PZ

Denne tråd er lukket for nye indlæg