Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
88 online brugere
3173 online annoncer
SælgesKøbes

Ebay erfaringer ?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  30/11-10 09:50
Peter
Indlæg: 166
Hej.

Er der nogen herinde som har erfaringer med køb af grej på Ebay fra sælgere i udlandet (Eu, usa, østen osv.).

Jeg har selv købt en del mindre ting til få hundrede kroner, og det har været en success allesammen. Men jeg ved ikke om jeg tør handle for større beløb.

Hvilke oplevelser har i haft på Ebay ?

Peter


#2  30/11-10 09:56
Søren Rosenberg

Indlæg: 254
Svar til #1:

Har handlet en del på ebay, bl.a. spejlrefleks, radio, objektiver og diverse små elektroniske dimser. Primært fra UK for at slippe for toldomkostninger, men også fra USA og Kina hvis det ikke har kunnet skaffes andetsteds.

Jeg har endnu ikke haft nogen problemer.

#3  30/11-10 10:07
Thomas Scherrer OZ2CPU

Indlæg: 109
råde råd:
betal med paypal, og køb kun aftalte via ebay auktionen,
check sælgeren har en masse kun positive feedbacks, læs dem.

du kan give negative feedback hvis en sælger laver fix eller noget går galt,men inden du gør dette, tag kontakt med sælgeren og få løst problemet, sker dette ikke tager du fat i ebay og paypal og får dine penge tilbage, så du er ret godt sikret.

jeg har prøvet at købe noget MØJ fra kina, og sendt det tilbage og fik mine penge tilbage, det levede ganske enkeltikke op til de lovede specifikationer med en faktor 10 i fejl...

#4  30/11-10 10:55
Claus Rimestad, OZ2IE
Indlæg: 17
Handel ALDRIG på e-bay.
Skal du alligevel så køb kun med Pay-Pal eller afhent.
Selv om sælger har mange gode kommentare er det INGEN GARANTI for at det ikke er en bedrager.
Har en FT2000 stående hos DL1MW som han ikke vil sende, han havde mange points på sin E-bay konto. http://www.reifenservice-weisbrod.de/impressum. html er hans hjemmeside så jeg TROEDE jeg var sikker, men NEJ NEJ NEJ, det er for let at være bedrager.
Regn ikke med at E-Bay gør en s... når du står med en bedrager, de får jo penge af sælger for at sælge så deres interesse er helt forskellig fra dine som køber.
Prøv at søg på E-Bay + Bedrager (på Tysk) så vil du få info om at E-bay er meget plaget af bedragere og nummeret går på at bedrageren købe/sælge en masse ting og får opbygget nogle points og så sælger han noget dyrt som han aldrig sender, dem som politi anmelder får ingen ting ud af det for personen er væk.
Bruger du Pay-Pal så pas på du skal anmelde bedrageriet inden for 1md for at få noget tilbage fra Pay-Pal.
----------
Claus

Redigeret 30/11-10 10:59
#5  30/11-10 12:18
Lars Petersen

Indlæg: 33
Svar til #1:
Jeg har handlet på ebay gennem 7 år. Jeg foretrækker den tyske (ebay.de) eller den engelske (ebay.co.uk) da transporttiden er hurtigere og der ikke er told på varerne. Men jeg har også handlet meget i USA (ebay.com). Min dyreste køb: ca. 2500 DKK for en Kenwood TS-440. Har også købt TS-700 og TS-120 på ebay, dog for lavere beløb.

Jeg betaler altid med PayPal ved handel i USA. Især tyskerne ønsker bankoverførsel, Hvis man vælger den betalingsform, skal man være helt sikker på sælgeren, da pengene ikke kan refunderes.

De dyrere radioer, som jeg har købt (TS-850, FT-847) købte jeg her i DK, og mødte op hos sælger for at bese varen inden betaling.

73 de OZ1BXM Lars Petersen

#6  30/11-10 12:25
Max
Indlæg: 886
Svar til #1:
Handler stort og småt på Ebay, både på den tyske, engelske, com udgaven, Kina og så vidre.

Køber alting fra drosselspoler til digital oscilloskoper den vej.

Det undre mig at man kan få leveret vare fra f.eks. Kina og UK til en billigere porto end man skal betale i DK.

Betaler altid via PayPal.

Har vel over 100 handler efterhånden, og har aldrig haft nogen problemer.

Derimod vil jeg advare mod forudbetaling via bank, det er efterhånden kun noget for tåber der vil snydes.

#7  30/11-10 12:37
Peter
Indlæg: 166
Hvordan fungerer det i praksis omkring refundering af PayPal ?

Kan man henvende sig og sende en erklæring om man ikke har modtaget varen, sælger har været forsøgt kontaktet osv. ?

Jeg antager man også skal kræve en forsendelse der kan trackes ?

Peter

#8  30/11-10 13:24
Max
Indlæg: 886
Svar til #7:
Når du betaler via PayPal har du 45 dage tilk at gøre indsigelse i.

Hvis du så kontakter dem og siger du ikke har fået varen, ja så kontakter de sælger og beder ham dokumentere at han har krav på pengene.

Da PayPal tjener på køber, ja så er de jo også intresseret i at køber ikke snydes.

#9  30/11-10 14:32
Carsten Walfrid

Indlæg: 395
Svar til #8:
Vil det så sige at der går min. 45 dage før sælger får sine penge for varen, eller hva ?

#10  30/11-10 15:10
Jan Anderschou
Indlæg: 363
Svar til #7:
På PayPals danske hjemmeside står bl.a.;

Når du handler på eBay, skal du se efter varer, der er dækket under PayPal Køberbeskyttelse.

Med det får du gratis beskyttelse på op til 6.250,00 DKK på dine køb. For at finde ud af om din vare er dækket, skal du se efter om der står PayPal Køberbeskyttelse i feltet Oplysninger om sælger på siden Vis vare. Hvis din transaktion ikke er dækket af PayPal Køberbeskyttelse, kan du stadig være dækket af vores Vilkår for køberreklamation.

Vil du gennemgå retningslinjerne for hvordan du indgiver en klage, og for bestemte vilkår og betingelser, bedes du se Vilkår for PayPal Køberbeskyttelse og Vilkår for køberreklamation i vores Brugeraftale.

Læs videre her: https://www.paypal.com/dk

----------
Vy 73 de OZ3QY Jan

#11  30/11-10 18:35
Dan Harboe Burer

Indlæg: 334
Svar til #1:
Jeg har købt lige fra småkomponenter til CNC fræsere, skoper, måleinstrumenter, modeltog, lasere, samlerobjekter, osv, på ebay - og solgt lige fra modeltog, el motorer, sære ting og en ægte flymotor dér - uden problemer. Jeg har haft ebay siden 1999 tror jeg det var jeg lavede min profil dér...
Som andre skiver: Læs sælgers feedback. har han 100% er alt ok - er det f.eks 99.8% og fyren har jeg ved ikke hvor mange 1000 point så læs lige nogen af de negative.. mange gange beror de på misforståelser...
Ja, brug så vidt muligt altid paypal. Nogen FÅ gange har jeg brugt bankoverførsel hvor det er gået godt - dog kun til den tyske ebay.
Ved salg har jeg modtaget betaling både som bankoverførsel og via paypal uden bøvl.
Ved salg: vær ærlig og beskriv din dims så godt som muligt. Sørg for gode billeder.. og advar for god ordens skyld lige mod den lede danske porto.. (og som regel så skriver jeg at tingen sælges as-is uden garanti !) ..jeg har over 600+ point og nul negative så noget gør jeg rigtigt ...

MVh Dan#12  30/11-10 22:00
Peter
Indlæg: 166
Tak for de gode tilbagemeldinger og erfaringer. Lyder til man kan nå langt på Ebay og paypal ved at bruge almindelig sund fornuft omkring handel på den type steder.

Men nr. 1 synes jeg nu stadig er at finde det gode tilbud her på BG og hilse på sælger personligt og give hånd på handlen :-).#13  30/11-10 23:08
Max
Indlæg: 886
Svar til #12:
Problemet er bare at hvis man er vandt til EBay, ja så kan en del priser på BG godt virke lidt opskruede.

#14  01/12-10 09:57
Thomas Scherrer OZ2CPU

Indlæg: 109
Svar til #13:

man kan altid prøve at spørge en sælger om prisen kan forhandles,
er man pæn og høflig eller evt kender manden fra radioen,
kan man jo være heldig at der er noget at hente :-)
prøv og se hvad der sker..

#15  01/12-10 10:20
OZ1DIY Paul Paulsen
Indlæg: 755
Svar til #1:

Jeg har kun gode erfaringer med Ebay og Paypal.
Jeg har handlet meget i Kina, USA, England og Tyskland og har indtil nu ikke haft problemer.
Men jeg tjekker varen grundigt inden bestilling, så får jeg det, jeg har bestilt.
Paul

#16  01/12-10 15:10
Ralf F. Andersen
Indlæg: 71
Svar til #1:
Hej Peter. Jeg har af og til købt noget i US, og har ikke haft problemer med det. Men jeg handler også altid så jeg kan betale via PayPal. Og i et enkelt tilfælde hvor manden "glemte" at sende PA-trinet til mig, klagede jeg via PayPal - og så skete der noget. PayPal kan nemlig "drive" pengene tilbage til køberen, hvis sælgeren ikke kan bevise at køberen har fået sin vare. Klagen gennem PayPal skal dog ske inden der er gået 45 dage fra købsdatoen. Som køber skal man yderligere også førsøge at få sælgeren i tale f.eks. gennem Ebays mailsystem før man kan oprette en klagesag. Men generelt synes jeg handel på nettet og især hvis man betaler via PayPal er ret sikkert. Håber det kan bruges. Mvh. Ralf

#17  01/12-10 19:04
Rasmus Pedersen OZ1BTP
Indlæg: 41
Svar til #1:
Hej Peter
Jeg har handlet en del instrumenter i Australien ,USA, Israel mm har aldrig haft problemer med at få det sendt, et enkelt tilfælde var en hf generator dog ikke 100% ok som lovet, det er en ud af ca 10 køb
mvh OZ1BTP Ras

#18  01/12-10 19:54
Morten Christensen
Indlæg: 332
Svar til #:
Hej
Jeg har også kun positive ting og sige om handler på eBay, har handlet i USA Kina og mange andre lande og varerne har været som lovet, på nær en enkelt gang hvor jeg handlede nogle komponenter af en Tysker og De virkede ikke, jeg kontaktede ham og fortalte hvordan det stod til og han returnerede straks mine penge det ville han ikke have et dårligt ryg for så forholdvis et lille beløb.
Men pas på, det er billigt med Paypal med små billige handler snakker vi mange tusinde kroner bliver beløbet Paypal skal have enormt i forhold til en bankoverførsel og det betaler sig slet ikke bruge dem så hold øje med det.
Jeg handlede noget radio udstyr med en Nordmand her på BG og jeg skulle have 13000 kr. inkl. Forsendelse . Vi blev enige om at det var billigst ( det var det så langt fra ) og overføre dem via Paypal og det gjorde han så. Men så skete det… vi havde ikke købt noget på eBay som også ejer Paypal eller omvendt så de kunne IKKE se en handel og de konfiskerede beløbet i en måned mens sagen kørte, jeg kæmpede og var ved at opgive da de skulle vide alt om mig og se en masse dokumentation på hvem jeg var o.s.v og i mens beholdt de Nordmandens penge da de troede det var hvidvaskelse af penge eller noget kriminelt så de er på vagt. Men tilbage til det beløb ,det var et svimlende beløb de ville have for overføre de 13000 kr. så da Nordmanden endelig fik sine penge tilbage fra Paypal da vi i sagens forløb standsede overførslen da vi fandt ud af hvad de skulle have i betaling for deres ydelse brugte vi vores gode gamle banke og få dage efter var pengene der. Så brug IKKE Paypal til blot overføre nogen penge hvor de ikke kan se i har handlet på eBay, det er min erfaring.

Denne tråd er lukket for nye indlæg